Om Skåres

Thomas Skåres konditori grundades i Oktober 1911 av just Thomas Skåre.

Företaget fick sitt första utskänkningstillstånd den 16/10 1911. Företaget har sedan grunden varit placerat i fastigheten nr 3 Vinaman i Växjö med adress Kungsgatan 13. I det av Frimurarna ägda huset Byggnaden där konditoriet är inrymt, är ett monumentalt utformat stenhusideal byggt 1907.

Det har under åren bibehållit sin ursprungliga exteriör och är en välkänd byggnad i stadsbilden. Konditorirörelsens interiör har förändrats under åren men verksamheten bedrivs fortfarande i samma lokaler som för 100 år sedan.

Uppskattad lunch- och brunchrestaurang

Skåres är numera också en uppskattad lunch/brunch restaurang som serverar en populär sallads buffé alla vardagar mellan 11,00-14.00 samt övriga lunchrätter som paj, burritos, lasgne, bakad potatis mm mellan 11.00-18.00 alla dagar lördagar till 16.00

Vår målsättning är att alla skall ha en god anledning till att äta och fika hos Skåres. Vi är det största konditoriet i Växjö Stad när det gäller antal sittplatser samt ytan vilket gör det lätt för alla med barnvagn och rullatorer mm att komma fram inne i lokalerna, Är det så att någon behöver vår hjälp för att komma in eller med att få brickan till sin plats så hjälper vi mer än gärna till.

Med andra ord: Träffas & trivs på Skåres!