Historia

Grundades 1911 av just Thomas Skåre.

Företaget fick sitt första utskänkningstillstånd den 16/10 1911. Företaget har sedan grunden varit placerat i fastigheten nr 3 Vinaman i Växjö med adress Kungsgatan 13. I det av Frimurarna ägda huset Byggnaden där konditoriet är inrymt, är ett monumentalt utformat stenhusideal byggt 1907.

Det har under åren bibehållit sin ursprungliga exteriör och är en välkänd byggnad i stadsbilden. Konditorirörelsens interiör har förändrats under åren men verksamheten bedrivs fortfarande i samma lokaler som för 100 år sedan.

Uppskattad lunch- och brunchrestaurang

Skåres är numera också en uppskattad brunch- och lrunchrestaurang som serverar en populär salladsbuffé alla vardagar samt övriga lunchrätter som paj, burritos, lasagne, bakad potatis mm.

Vår målsättning är att alla skall ha en god anledning till att äta och fika hos Skåres. Vi är det största konditoriet i Växjö Stad när det gäller antal sittplatser samt ytan vilket gör det lätt för alla med barnvagn och rullatorer mm att komma fram inne i lokalerna. Vi står alltid till tjänst för er 🙂